Fondatorul Emaar, Mohammed Alabbar, este încrezător că prețurile proprietăților din Dubai au încă „potențial mare” de creștere și că prețurile din emirat ar trebui studiate în comparație cu alte orașe globale.    Într-un interviu, el a declarat pentru Arabian Business: „Comparați prețul pe metru pătrat din Dubai cu Shanghai, cu New York, cu Chicago. Vă provoc să faceți asta și o sa ajungeți la concluzia că proprietatea din Dubai este încă o afacere ieftină.” El a adăugat: „Dubai este acum un oraș global. Așa trebuie să analizezi datele și abia, după aceea, trebuie să iei propriile decizii de investiții.”

Prețurile din emirat au crescut în ultimele 12 luni. Dubai este în fruntea prognozei pentru 25 de orașe pentru 2023, cu creșterea prețurilor estimată să ajungă la 13,5%. În toate orașele urmărite, prețurile prețurilor erau de așteptat să crească cu 2% în medie în 2023, potrivit unui raport al Knight Frank. Orașele Miami și Los Angeles ocupă locul al doilea și al treilea după emirat, cu toate acestea, rata de prognoză a scăzut în ultimele șase luni, pe măsură ce temerile de recesiune devin mai puternice. Ratele ipotecare fixe în SUA au depășit 7% și se ia în considerare o taxă pe proprietatile de lux în Los Angeles pentru casele cu prețuri mai mari de 5 milioane de dolari.Valorile rezidențiale de pe piețele principale ale emiratelor, care includ zonele Palm Jumeirah, Emirates Hills și Jumeirah Bay Island, se întăresc cu o rată de creștere de 29% în al treilea trimestru al anului 2022.

Printre cele mai populare orașe pentru achiziționarea unei locuințe, Dubaiul se clasează în primele trei și este cel mai popular printre HNWI cu sediul în China continentală, plasându-se imediat după Londra și New York. Articol preluat din Arabian Business