Taxi-ul zburator din Dubai

Pentru că vorbim de capitala opulenței și a inovației, de câteva luni pe cerul Dubai-ului zboară taxiurile. Nu este SF ci cea mai nouă metodă de a evita traficul. Cei din Dubai au vorbit serios când au spus că vor să fie primii din lume care oferă un serviciu de taxi via zbor. Primul taxi-dronă fără pilot a fost inaugurat la 26 septembrie 2017 și va putea fi comandat pentru o cursă de maxim 30 minute.

În viitor veți putea chema un taxi zburător la fel ca un Uber- pur și simplu folosiți aplicația și așteptați la un “voloport” din apropiere. Pasagerul introduce adresa dorită în computerul de bord, iar drona este coordonată dintr-un centru de comandă, folosind reteaua de internet 4G. Si din moment ce vor oferi ceva nou, vor ca pasagerii să se simtă în siguranță echipând fiecare taxi zburător cu baterii de rezervă, precum și câteva parașute.
Se asigură că mașina va putea evita obstacolele și poate evita coliziunea cu alte taxiuri zburătoare pe drum.

“Taxi-ul zburator” a fost dezvoltat de firma germană Volocopter. Drona are două locuri și 18 elice. Aceasta este capabilă să zboare fără intervenție umană și este mai silențioasă decât un elicopter tradițional, atingând o viteză maximă de 160 Km/h.

Dacă totul merge bine, ați putea merge la o plimbare cu Volocopter-ul în următorii cinci ani.

Noi așteptăm cu nerăbdare să încercăm obiectele de zbor pe care le vedeam doar în filme. Voi ce credeți, este acesta viitorul transportului?

Distribuie :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *