La ce să te aștepți de la un Safari în deșert?

Ne amintim cu drag de prima noastră tură de Safari prin deșert, chiar dacă atunci ne-a stat inima în gât la propriu. Inițial nu am crezut că va fi atât de hard core, eram mai mult cu gândul la cina BBQ și la dansul din buric dar…să o luăm cu începutul.

Safari în deșertul Dubai nu este pentru cardiaci!

În jur de ora 15:00 am fost culeși de la hotel cu un SUV ce ne-a dus în deșert-cât vezi cu ochii numai nisip. Și de aici a început aventura, un adevărat roller coaster pe nisip, SUV-ul sărea pe dunele de nisip mai ceva ca în filme și ne făcea ca la fiecare dună să ne rugăm să scăpam cu viață. Iar dacă aveți norocul să nimeriți un șofer foarte pasionat de ceea ce face atunci va fi și mai și. O oră din viață noastră adrenalina a fost la cote maxime. La un moment dat ne-am oprit să facem poze cu apusul, dar ce fețe de poze credeți că mai aveam?

După apusul din deșert cu tonuri de violet și roz, care este absolut divin de frumos, am ajuns la tabăra de beduini unde am stat la o coadă destul de lungă pentru a călări o cămilă timp de 2 minute. Mai mult a durat așteptarea, însă ne-am satisfăcut curiozitatea.

Cu datul pe placă pe nisip a fost un adevărat eșec, pentru că aici sunteți pe cont propriu, luați placa și vă duceți, nimeni nu spune cum și ce. Crezând că e ca la zăpada am încercat dunele mai mici, dar n-a mers. Nisipul nu este la fel de alunecos ca zăpada. Este nevoie să va alegeți o dună cât mai abruptă ca să fiți împinși de gravitație, dar și aici există riscul să picați în cap, așa că am renunțat.

După ce apune soarele de tot se face frig, așa că vă recomandăm să aveți pantaloni lungi și o bluză cu mâneca lungă. Mai ales că mai e de stat la cină și la spectacol.
Cina este tip bufet cu diverse mâncăruri tradiționale. Spectacolul a fost distractiv și animat, alegând oameni din public pentru diverse numere din show. Mai puteți încerca narghileaua și tatuajele cu henna.
Nu uitați să va luați și ceva bani la voi, pe lângă masă și activitățile incluse, la camping veți găsi un bazar cu haine și suveniruri drăguțe, care sigur vă vor face cu ochiul.

După ce s-a încheiat toată aventura (aproximativ 6h), am realizat că este una din activitățile noastre preferate pe care o vom repeta de câte ori vom avea ocazia. Voi ce parere aveți despre un safari?

Distribuie :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *