O zi în Abu Dhabi

Ar fi păcat să ajungeți în Dubai și să nu vă rezervați o zi pentru o excursie în Abu Dhabi. Abu Dhabi este cel mai mare emirat din cele 7 cât și capitala acestora. Cele mai interesante obiective turistice sunt: marea moschee albă a șeicului Zayed, parcul de distracții Ferrari World și Muzeul Luvru (da, da, ca cel din Paris). Dar să le luăm pe rând:

Moscheea Seikh Zayed

Este cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite și a 8-a ca mărime din lume și nu ne miră deloc că se întinde în total  pe mai mult de 12 Ha. Construcția a început în 1996 la dorința șeicului Zayed și a fost finalizată în 2007, după ce acesta a decedat, în 2004.

Chiar dacă nu este cea mai mare din lume, este cu siguranță cea mai impresionantă și spectaculoasă moschee. De ce spunem asta? Păi haideți să vă enumerăm câteva din cele spuse de ghid:

  • construită în totalitate din marmură albă de Italia cu cel mai mare mozaic floral,
  • are 82 de domuri,
  • peste 1000 de coloane,
  • candelabre impresionante, împodobite cu aur de 24 de carate ce cântăresc până la câteva tone,
  • decorații orientale cu pietre prețioase și semiprețioase,
  • oglinzi din sticlă de Murano,
  • cel mai mare covor din lume țesut manual (5000 de m²).

Vizitarea este gratuită însă aveți nevoie de o ținută formată din pantaloni lungi/fustă lungă, bluză cu mâneca lungă și un șal care să vă acopere capul.

Ferrari World

Mai are rost sa spunem că Ferrari World este cel mai mare parc tematic indoor din lume?

Un bilet de intrare în parc începe de la 295 de dirhami/adult și 230 de dirhami/copil sub 1m 30cm, o reducere de 15% este disponibilă dacă vă cumpărați biletul online cu mai mult de 15 zile înaintea intrării în parc. Biletul Bronze(cel mai ieftin) asigură accesul liber la majoritatea atracțiilor, dar există și unele contra cost (precum Ferrari Simulator sau Ferrari Experience) și altele care necesită rezervare.

La exterior sunt doar două roller coastere, restul atracțiilor găsindu-se indoor. Cele două roller costere trebuie încercate neapărat. Fiorano GT Challenge e ceva mai încet – nu atinge viteze foarte mari. În schimb, vedeta parcului- Formula Rossa este cel mai rapid roller coaster din lume care atinge viteza de 240 km/h.

Muzeul Ferrari adăposteste cele mai scumpe modele, așa că merită o tură printre bolizi.
Pe lângă toate aceste distracții aveți parte și de 3 spectacole: RED (un show cu dans și cascadorii pe motociclete), Viva Ferrari (o proiecție 3D) și Pit Stop (o demonstrație de schimbare a pneurilor din F1).

Ore de vizită: 11:00-20:00

Muzeul Luvru

Stiați că muzeele pot fi exportate? Este și cazul muzeului Luvru din Paris care a făcut pui în Abu Dhabi. Muzeul are lucrări de artă și articole legate de istorie și religie din întreaga lume, găzduieste 620 de opere de artă, unele semnate de artiști uriași precum Leonardo, Monet și Picasso. În interiorul acestui complex vor funcționa 23 de galerii de artă precum și un muzeu pentru copii. Lăudată de critici, clădirea are o cupolă concepută astfel încât să permită soarelui puternic al deșertului să pătrundă prin acoperiș. Noi n-am apucat să-l vizităm, dat fiind că a fost inaugurat pe 8 noiembrie 2017, însă este pe listă. Dacă voi ajungeți între timp, povestiți-ne și nouă.

Ore de vizită: 10:00-22:00
Biletul costă 60 de dirhami/adult, 30 de dirhami/tânăr între 13-22 ani, gratuit pentru copiii sub 13 ani și persoanele cu nevoi speciale.

Cum ajungeți în Abu Dhabi?

Puteți opta pentru varianta cu autobuzul (în acest caz va trebui să luați taxiul din locul unde vă lasă autobuzul către obiective) sau excursiile organizate.
Drumul din Dubai până în Abu Dhabi durează 1 oră jumătate. DE RETINUT- într-o singură zi nu aveți timp să vizitați cele 3 obiective.

Distribuie :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *