Miracle Garden – o grădină în deșert

Bun venit în Dubai Miracle Garden! După cum știm Dubai-ul este cunoscut pentru cele mai mari, mai înalte și mai luxoase lucruri din lume și asta ne duce cu gândul imediat că este un oraș artificial. Așa că un pic de natură era fix ce îi trebuia orașului să se întreacă și la capitolul cea mai mare grădină cu flori din lume- 45 milioane de flori din 60 de specii. Grădina a fost inaugurată în aprilie 2013 și se întinde pe o suprafață de 7Ha. Chiar dacă este deschisă doar 6 luni/an (în 2017 a fost deschisă la 1 decembrie 2017  și se va închide în mai 2018, vara fiind mult prea cald pentru ca plantele să supraviețuiască) atrage 1.5 milioane de turiști/an.

Aici am găsit o lume fantastică, plină de culoare cu case, mașini, tuneluri și replici ale faimoaselor clădiri, precum și multe altele făcute din flori.

Dubai Miracle Garden oferă servicii și facilităti de ultimă oră, inclusiv parcare gratuită, parcare VIP, cameră de rugăciune, toalete, sală de prim ajutor, cărucioare pentru vizitatori cu handicap, plus multe altele.

Cine s-ar fi gândit că cea mai mare grădină cu flori naturale o vom găsi în deșert?

Trebuie să menționam că Miracle Garden face parte dintr-un proiect mai mare numit Dubailand, care va fi de două ori mai mare decât Walt Disney Resort și va fi, de asemenea, cea mai mare colecție de parcuri tematice din lume. Sunteți surprinși de asta? Nu cred, vorbim de Dubai!

Bine de știut:

Ore de vizită:  D-J 09-21/ V-S 09-23
Cost intrare:  45 dirhami/adult, 35 dirhami/copil (2-12 ani), gratuit pentru copii sub 2 ani si persoane cu nevoi speciale.
Vă recomandăm să luați un taxi până la destinație-aceasta fiind la marginea orașului Dubai, sau dacă sunteți cu buget limitat puteți opta și pentru transportul în comun . Cea mai apropiată stație de metrou este Mall of Emirates, după care puteți lua autobuzul 105, care de duminică până joi circulă de la ora 2 după amiaza, iar vinerea și sâmbătă de la prânz.

Ar fi păcat, dacă ajungeți în zonă, să nu vizitați și Butterfly Garden.

Nu-i așa că este chiar miraculoasă această grădină? Tare ne-am dori să avem și noi una în România.  Însă până atunci va puteți plimba printre minunatele alei ale Miracle Garden din Dubai.

Distribuie :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *