Hotelul plutitor Queen Elizabeth2

Nu ati fost niciodata intr-o croazieră?  Vă este teamă să vă aventurați în largul marilor și oceanelor? Avem o propunere pentru voi, hotelul plutitor Queen Elizabeth 2 de 4*, este o fostă navă de croazieră, permanent acostată în portul Mina Rashid- zona Bur Dubai, care vă așteaptă la bord.

Legendarul vas de croazieră Queen Elizabeth 2 începe un nou capitol în istoria sa ca o destinație plutitoare care le oferă vizitatorilor Dubai-ului cazare, restaurante și divertisment.

Hotelul plutitor si-a deschis partial portile pe 18 aprilie 2018 cu câteva facilități lipsă, însă acestea vor fi finalizate în următorul an. În prima fază, oaspeții primiți la bord se vor putea caza în cele 224 de camere și apartamente frumos restaurate, vor putea vizita 5 dintre cele 13 restaurante și baruri ale vasului și vor avea ocazia să exploreze istoria sa bogată în cadrul expoziției organizate în onoarea QE2. Acest vas de croazieră faimos la nivel mondial, care se mândrește cu o istorie de 5 decenii, este acum acostat definitiv la Mina Rashid, unde atracțiile sale culinare și de divertisment, dar și spațiile de cazare vor fi dezvăluite întregii lumi.

Hotelul se întinde pe 13 punți și a fost readus cu atenție la vechea sa glorie – fiind restaurate inclusiv îndrăgitele sale elemente de design interior – inclusiv mobilierul de epocă, picturile renumite și faimoasele sale suveniruri. Hublourile originale continuă să ofere o senzație maritimă camerelor modernizate, iar o parte dintre restaurantele sale și-au păstrat denumirile și decorurile originale.  Deși continuă să beneficieze de elementele sale originale, vasul este echipat acum cu cele mai noi tehnologii.

Lângă holul hotelului este expoziția QE2 – un muzeu interactiv care prezintă QE2 în timpul anilor ”60, când era o adevărată deschizătoare de drumuri în materie de design, tehnologie și lifestyle – cuvinte folosite adesea pentru a descrie orașul care o găzduiește în prezent.

Hamza Mustafa, Directorul General Executiv al PCFC Hotels, a declarat: „Deschiderea QE2 este un vis devenit realitate pentru mine și echipa mea. Este unul dintre cele mai așteptate proiecte din Dubai și știm că o mulțime de oameni vor fi foarte încântați să vadă pentru prima dată sau să revină la bordul navei care a creat atât de multe amintiri minunate în timpul celor 40 de ani petrecuți în larg. Am dedicat peste 2,7 milioane de ore de muncă pentru a transforma acest legendar vas de croazieră în destinația turistică complexă de acum, și sunt foarte mândru să îi fac din nou cunoștință cu lumea, acum că se îmbarcă în următoarea etapă a călătoriei sale spectaculoase. A fost o onoare să lucrăm la acest proiect minunat și să ne asigurăm că minunata noastră doamnă se ridică la nivelul noului ei slogan: continuă să facă istorie.”

Scurtă istorie a hotelului plutitor Queen Elizabeth 2

Pe 20 septembrie 1967, Regina Elisabeta a botezat QE2 după mama sa în compania Prințului Phillip și a 30.000 de spectatori prezenți pe șantierul naval John Brown din Clydebank, Scoția. Pe 2 mai 1969, vasul și-a început voiajul transatlantic inaugural.

De-a lungul vieții sale, QE2 a efectuat 1.400 de călătorii, a navigat aproximativ 6 milioane de mile marine și a găzduit aproape 2,5 milioane de pasageri. Vasul a efectuat 25 de tururi în jurul lumii și, în 2008, s-a retras după 39 de ani de utilizare pentru a se alătura Dubaiului în calitate de atracție turistică prestigioasă.

 Cât costă o cameră?

Camerele standard au o medie de 100 euro/noapte/cameră.

Așa că dacă tot sunteți prin zonă, noi vă recomandăm cu drag să mergeți să vizitați vasul sau să serviți o cafea la bordul acestuia.

Distribuie :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *