Global Village Dubai – Festivalul unui modern Turn Babel

Locul unde un univers întreg formează un concept inedit, uimitor, de a regăsi laolaltă arome, tradiții, culturi, texturi și culori din cuprinsul lumii întregi.


Ți- ai dori să descoperi în cateva ore, diferite zone ale lumii? Parcul Global Village din Dubai este destinat să aducă vizitatorilor, prin structura, pavilioanele și tematicile reprezentative fiecărei țări participante, o frântură din cultura, arhitectura și simbolistica acestora. Toate acestea sunt adunate într- un multiculturalism unic, împartașite tuturor celor care explorează parcul.

O scurtă istorie a parcului Global Village Dubai.

Istoria satului global din Dubai Global Village a pornit sub un număr de chioșcuri în 1996, situate pe Creek Side, vizavi de Municipalitatea Dubai. Ulterior a trecut  dupa 5 ani în zona Oud Mehta, lângă orașul Wafi. Astăzi, Global Village are 6 milioane de vizitatori în locația sa actuală din Dubai Land.

De ce oamenii sunt interesati de Global Village Dubai?

 Global Village a oferit divertisment cultural și familial de clasă mondială, împreună cu o experiență de cumpărături cosmopolită și diversă pentru milioanele de vizitatori.

Global Village este principala destinație culturală, comercială și de divertisment din familie, cu o experiență de shopping unică pentru mai mult de 75 de țări cu culturi diferite.

Vremea frumoasă, mâncarea, mini turneul mondial dintr-o privire, sunt câteva dintre aspectele care atrag vizitatorii din întreaga lume către Dubai Global Village. Covoare, ceai, artă, nuci, șofran și condimente sunt doar câteva dintre articolele puse la vânzare în multitudinea de pavilioane.

Să calătorești în mai multe tări, în același timp e un vis împlinit. Ai poftă să îți faci un selfie lângă turnul Big Ben din Londra sau poate lângă turnul din Pisa, Italia, orice e posibil în magia Dubai- ului.

Cum ajungi la Global Village?

• Cu taxi, uber sau masina închiriată. Primele două variante sunt cele mai uzuale, iar în ceea ce privește mașina de închiriat, prețurile sunt rezonabile ( doar știm că în Emirate poți face un plin al mașinii destul de ieftin).
• Cu autobuzul. Sunt mai multe rute care ajung la Dubai Global Village, din mai multe stații de metrou din oraș. Acestea sunt 103, 104, 102 si 106, iar stațiile sunt Union Station, Al Ghubaiba Station, Rashidiya si Mall of the Emirates.


Bilete și programul de vizitare:

  • Global Village este deschis din  octombrie până în  aprilie. Ai la dispoziție aproximativ 150 de zile din timpul anului sa îl vizitezi. Motivul pentru care în restul anului nu este deschis sunt temperaturile extrem de ridicate din sezonul cald.
  • Programul de vizitare este urmatorul:
  •  Sâmbată – Miercuri – 4 pm pana la miezul nopții
  •  Marți, Vineri și Sărbătorile publice-  4pm – 01:00 am
  •  Luni- familii cu copii și doar femei.

Un bilet de intrare costă 15dhs( dirhami) – aproximativ 3,68 euro. Recomand să fie achiziționate bilete online ca sa fie evitate cozile lungi de la intrarea în parc.
Satul Global Village devine neîncapător odată cu lăsarea serii, întâmpinând
vizitatorii cu peste 23 de restaurante, 120 tarabe, aproape 30 pavilioane cu peste 70 de țări participante, cinema, spectacole și alte atracții pe care vă las pe voi sa le descoperiți.

În concluzie, fii pregătit să explorezi câteva ore bune, să te lași purtat prin toate colțurile lumii, să achiziționezi cadouri unice, să urmărești spectacole bollywoodiene pline de culoare și emoție și nu în ultimul rând, să faci shopping după placul inimii și gustul fiecăruia. Cu sigurantă, ai de unde alege!

Distribuie :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *