Acvariul Lost Chambers – Atlantis The Palm Dubai

De departe este unul dintre cele mai frumoase acvarii pe care le-am văzut. Localizat în incinta renumitului hotel Atlantis The Palm, Lost Chambers este o stare în sine, nu doar un acvariu de vizitat. Lost Chambers este un labirint cu 10 săli subacvatice, legate prin coridoare, care recreează legenda orașului pierdut al Atlantidei. Seamănă mai mult cu o călătorie în trecut, lumina difuză, exponatele, totul este gândit să îți inducă o stare de explorator.

Aproximativ 65.000 de vietăți marine din 250 de specii locuiesc aici și vă sunt prezentate prin cele 21 de panouri de sticlă. Fiecare panou are o descriere interactivă a peștilor care se află în fața voastră. Pisici de mare, căluți de mare, meduze, piranha, rechini și alte vietati marine prestează un adevărat spectacol unic. În plus există și un acvariu cu steluțe de mare, pe care puteți să le atingeți.

Cât costă?

Ca o alternativă a intrării simple- 115 dirhami/adult și 85 dirhami/copil, aveți varianta “The Fish Tales Tour” care include un tur ce vă va arăta cum se îngrijește acvariul de către cele 100 de persoane, veți vizita spitalul de pești și maternitatea (știm, e Wow) și turul se încheie cu vizita la bucătăria peștilor, unde bucătarii pregătesc 400 kg de mâncare pentru pești, zilnic. Pentru toată această vizită de culise veți plăti 150 dirhami/adult și 120 dirhami/copil, adică doar 35 de dirhami în plus fața de intrarea doar în acvariu. Deschis zilnic între orele 10:00-22:00.

De asemenea, aveți posibilitatea de a face Yoga în fața acvariului, marțea și vinerea, de la 8:00 la 9:00 dimineața, contra sumei de 125 de dirhami. Interesant, nu?

Cu ce ajungeți la acvariu?

Sunt 2 variante, una este taxi-ul și cealaltă este monorail-ul pe care îl luați după ce coborâți din tramvai la stația Palm Jumeirah. O altă cale pe care noi am încercat-o, a fost metroul până la stația Mall of the Emirates și apoi taxi-ul.

Am povesti la infinit despre el, însă va trebui să-i descoperiți singuri misterele, care, credeți-ne că sunt chiar fascinante!

Ca pont, va spunem că acvariul arată minunat după amiază, când razele soarelui intră în acvariu.

Distribuie :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *