Acvariul Dubai Mall

Acvariul din Dubai Mall apare pe site-ul oficial ca fiind “cel mai mare acvariu suspendat din lume”. Lucru impresionant, chiar dacă nu știți sigur ce înseamnă de fapt. Deci, nu este cel mai mare din lume- acest record îi revine acvariului din Atlanta, Georgia Aquarium- și nu are nici cel mai mare panou frontal- această onoare se îndreaptă spre China Chime-Long Ocean Kingdom. Dar acvariul din Dubai Mall, nu în mod neașteptat, reușește să strângă niște impresionante statistici pentru a-și susține unicitatea. Pentru început, este în mijlocul unui mall! Acesta deține cel de-al doilea cel mai mare volum de apă- 10 milioane de litri ( să nu uităm că ne aflăm în deșert unde apa este destul de puțină)  și un panou frontal acrilic, care arată ca un televizor cu ecran plat, înalt de 9 metri, cu o lățime de aproape 33 de metri și o grosime de 75 de centimetri! Bine…bine, spuneți, numerele sunt impresionante, dar ce facem cu adevărat aici?

În primul rând beneficiați de vizionarea vieții marine gratis, fie că admirați acvariul de la etajul 1 sau 2 al mall-ului. Să vă dăm și un tips: ajungeți în mall vinerea, înainte de ora deschiderii oficiale (10:00 dimineață) și toate unghiurile bune pentru poze cu acvariul vă vor fi garantate, așa veți putea evita și aglomerația. Magazinele vor fi închise până la ora 10:00, însă voi vă puteți plimba liniștiți prin mall. După ora deschiderii va începe aglomerația, iar după ora 14:00 până seara e adevărată nebunie.

Vreți să vedeți mai mult din acvariu? Puteți achiziționa un bilet pentru a explora acvariul prin tunelul din mijlocul acestui rezervor imens ce vă va da posibilitatea să fiți înconjurați de vietățile marine, în special de rechini, care iubesc această parte a acvariului. Desigur, dincolo de peretele de sticlă, așa că sunteți în siguranță.

Același bilet pe care l-ați cumpărat pentru parcurgerea tunelului vă oferă acces și la Underwater Zoo, care ocupă o suprafața destul de mare la etajele 1 și 2. Ce vedeți aici? Broaște țestoase, vidre, pinguini, meduze, specii neobișnuite de pești și multe altele.

Biletul normal vă oferă acces la tunelul acvariului și la Underwater zoo, iar prețul este de 105 dirhami/persoană, copiii sub 3 ani având intrarea gratuită. Sunt disponibile și alte tipuri de bilete cu activități gen hrănirea crocodililor, înotarea cu peștii din acvariu sau o experiență VR Zoo 360°, desigur că la prețuri mult mai ridicate. Depinde de voi ce doriți să experimentați. În medie o oră vă este de ajuns pentru a vizită tunelul și grădină zoo subacvatică.

Distribuie :

Twitter
Telegram
WhatsApp
Facebook

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *